MEDICIJNDOOS

Omschrijving:

Een medicijndoos is een kunststof box met vakjes om medicatie in te verdelen. De meeste medicijndozen zijn onderverdeeld in de zeven dagen van de week. Als er slechts éénmaal per dag medicatie genomen hoeft te worden is een medicijndoos met één vakje per dag het handigst. Als er medicatie op meerdere momenten genomen moet worden is een grotere medicijndoos met meerdere vakjes per dag de beste oplossing. Meestal is de bovenkant van de doos doorzichtig waardoor het snel duidelijk is de medicijnen al ingenomen zijn.Toepassing:

De medicijndoos kan eenmaal per week gevuld worden. De rest van de week kan de gebruiker direct zien of de medicijnen al ingenomen zijn en welke medicijnen nog ingenomen moeten worden. Een medicijndoos is een handig hulpmiddel voor iedereen die dagelijks, op verschillende tijdstippen, medicatie moet nemen. Het gebruik van een medicijndoos voorkomt dat de gebruiker medicatie vergeet, de verkeerde medicatie neemt of eventueel een dubbele dosis neemt. Een medicijndoos kan ook een oplossing zijn voor personen met geheugenproblemen.

Dit hulpmiddel is vooral aan te raden wanneer de persoon met dementie zich nog kan oriënteren in de tijd. Een kalenderklok kan daarbij helpen.Tips:

Er zijn verschillende medicijndozen beschikbaar. Enkele aandachtspunten bij de keuze zijn:

Zorg ervoor dat de juiste medicatie in het juiste vakje zit. Dit kan door de apotheek of verpleegkundige gevuld worden.Vergoedingsmogelijkheden:

Dit hulpmiddel wordt niet vergoed.Verkrijgbaarheid:


Prijsindicatie:
Minimum prijs: € 1,00
Maximum prijs: € 25,00