ROLLATOR

Omschrijving:

Een rollator is een loophulpmiddel met drie of vier wielen. De uitvoering met vier wielen wordt het meest gebruikt. Deze heeft twee zwenkwielen voor en twee vast wielen achter. Een rollator heeft twee handvatten of een duwbeugel waarmee de gebruiker de rollator voor zich uit duwt. De handvat(ten) zijn hoogte verstelbaar. Er zijn vele accessoires voor een rollator zoals een zitting, mandje, dienblad, stokhouder en tas. De rollator is meestal opvouwbaar. Het gewicht van de rollator is afhankelijk van het gebruikte materiaal.



Toepassing:

De functie van een rollator is het bieden van onafgebroken steun tijdens het lopen, zowel binnen- als buitenshuis. Het voordeel van een rollator ten opzichte van een looprek is dat de rollator t het lopen niet opgetild hoeft te worden. Daardoor kan een hoger looptempo bereikt worden. Een looprek is doordat deze niet weg kan rijden stabieler als er tijdens het lopen heel veel steun nodig is. Tot slot bieden veel rollators de mogelijkheid om even te zitten bij vermoeidheid. Het gewicht van de rollator is van belang als de persoon die de rollator in een auto moet tillen minder kracht heeft. Tijdens het lopen heeft het gewicht van de rollator niet veel invloed. 



Tips:


Vergoedingsmogelijkheden:

Er is geen vergoedingsmogelijkheid voor een rollator. De meeste ziektekostenverzekeringen geven korting bij bepaalde leveranciers. 



Verkrijgbaarheid:


Prijsindicatie:
Minimum prijs: € 90,00
Maximum prijs: € 900,00