terug

BADLIFT OPBLAASBAAR

Omschrijving:

Een opblaasbare badlift is een losse lift die in het ligbad geplaatst wordt. De badlift wordt met grote zuignappen op de bodem van het ligbad bevestigd. De opblaasbare badlift is een grote zak die, eenmaal opgeblazen, de vorm heeft van een stoeltje. De badlift is stabiel omdat deze helemaal klem zit tussen de badwanden. De badlift is bedienbaar met een afstandsbediening. De badlift wordt met een elektrische pomp opgeblazen.  

Toepassing:

De badlift is geschikt voor personen die moeite hebben om op te staan en te gaan zitten in bad. Het badliftje tilt de persoon omhoog. Het badliftje kan ook gebruikt worden door personen die niet vanuit stand in het ligbad kunnen stappen. In dat geval gaat de gebruiker al buiten het bad op het badliftje zitten en tilt vervolgens de benen om beurten over de badrand.

Tips:

Voordelen van deze badlift zijn boven een badlift met hefmechanisme: 

  • De lift zakt tot helemaal op de bodem van het ligbad en daardoor kan men verder onder water liggen.
  • Deze badliften passen ook in kortere baden, in tegenstelling tot de badlift met hefmechanisme omdat deze badlift de vorm aanneemt van het bad.
  • Doordat de rugsteun ook plat wordt kan men helemaal liggen in het bad.
  • De badlift is licht en daardoor gemakkelijker te verwijderen uit het ligbad en gemakkelijker mee te nemen.

Er zijn ook nadelen zoals: 

  • Het zitgedeelte is wat veel minder stabiel (men zit op een luchtzak).
  • De rugleuning is laag en geeft weinig steun.  
  • De motor (een 'omgekeerde' stofzuiger) maakt veel lawaai.

Vergoedingsmiddelen:

Het hulpmiddel kan eventueel, vergoed worden via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit is afhankelijk van uw situatie en het beleid van uw gemeente. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Afhankelijk van uw financiële situatie kan er een eigen bijdrage gevraagd worden. 

Verkrijgbaarheid:

  • Winkel voor revalidatiehulpmiddelen

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€900,00
Maximum prijs:€1200,00