terug

BEELDSCHERMVERGROTER TV /COMPUTER

Omschrijving:

Een beeldschermvergroter is een groot vergrootglas dat voor de tv of computerbeeldscherm geplaatst wordt. Een beeldschermvergroter vergroot het beeld tot anderhalve maal. Beeldschermvergroters zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen met of zonder wieltjes.

Toepassing:

Een voorzetscherm kan een oplossing zijn voor mensen die slecht zien.

Tips:

  • De afstand tussen het voorzetscherm en beeldscherm beïnvloedt de mate van vergroting. 
  • Tegenwoordig zijn televisies in grotere afmetingen verkrijgbaar. Let bij aanschaf op de optimale grootte, passend bij de afstand die u van de tv zit en het gezichtsvermogen. 
  • De grootte van de iconen en letters op het beeldscherm van de computer of laptop kunt u instellen via het configuratiescherm. 
  • Meer informatie: www.oogvereniging.nl.

Vergoedingsmiddelen:

Het hulpmiddel kan eventueel vergoed worden via de zorgverzekering. Kijk voor de voorwaarden in de polis. Als de beeldschermvergroter gebruikt wordt op het werk kan een vergoeding aangevraagd worden bij de WIA; Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Vraag altijd eerst de voorwaarden na bij uw verzekering voordat u het hulpmiddel aanschaft. Vergoeding achteraf is meestal niet mogelijk. Uitgebreidere informatie over vergoedingsregelingen vindt u op www.regelhulp.nl.

Verkrijgbaarheid:

  • Winkel voor revalidatiehulpmiddelen
  • Winkel voor lowvision hulpmiddelen

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€45,00
Maximum prijs:€100,00