terug

BESCHERMHOES BEEN / ARM

Omschrijving:

Een gipshoes of douchehoes beschermt een been of arm in het gips of verband tegen water en vuil. De kunststof douchehoes wordt over het gips getrokken en sluit om het blote been of de blote arm boven het gips met een rubber ring. Deze hoezen zijn geschikt om te douchen of zwemmen. Er zijn ook gipsbeschermhoezen die om het been sluiten met klittenband. Deze hoezen zijn niet volledig waterdicht en dus niet geschikt om te douchen of zwemmen maar sluiten beter aan om het gips en kunnen zo de hele dag gedragen worden. Het gips wordt dan niet vies of nat in de regen.

Gipshoezen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Voor een been of een arm, voor een heel ledemaat of voor een deel er van. Ook zijn er gipshoezen voor kinderen. 

Toepassing:

Een gipshoes is ook geschikt voor een arm of been in het verband of een prothese. Een beschermhoes wordt gebruikt om te kunnen douchen of zwemmen ondanks dat een been of arm in het gips of verband zit. Een beschermhoes met klittenband zorgt er voor dat het gips schoon blijft, maar is niet volledig waterdicht. De hoes kan vaker gebruikt worden. Gipshoezen zijn niet geschikt om te gebruiken bij een open wond zonder verband. 

Tips:

  • Let bij de aanschaf van de gipshoes op het doel van het gebruik. Douchen/zwemmen of schoonhouden van het gips of verband.
  • Gipshoezen zijn ook te gebruiken voor het beschermen van een prothese bij het douchen of zwemmen. 

Vergoedingsmiddelen:

Een beschermhoes voor de arm of het been wordt niet vergoed. 

Verkrijgbaarheid:

  • Winkel voor revalidatiehulpmiddelen

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€15,00
Maximum prijs:€50,00