terug

DOUCHECABINE MET ZITJE

Omschrijving:

Een douchecabine met zitje is een douchebak met wanden en een geïntegreerde zitvoorziening. Er zijn verschillende uitvoeringen van de douchecabine verkrijgbaar zoals douchecabines met een lage douchebak. Douchecabines met een halfhoge douchewand maken het mogelijk om hulp te bieden tijdens het douchen zonder dat de zorgverlener nat wordt. 

Toepassing:

De douchecabines met zitje kan een oplossing zijn voor personen die niet lang genoeg kunnen staan om te douchen. Een douchecabine wordt in zijn geheel geplaatst waardoor eventueel breek- en hakwerk vaak niet nodig is. Een warmwateraansluiting en een afvoer zijn noodzakelijk. Hierdoor is het eenvoudig mogelijk om op de begane grond of in een slaapkamer een douche te maken.  

Vergoedingsmiddelen:

Het hulpmiddel kan vergoed worden via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Afhankelijk van uw financiële situatie kan er een eigen bijdrage gevraagd worden. Uitgebreidere informatie over vergoedingsregelingen vindt u op regelhulp.nl.

Verkrijgbaarheid:

  • Bouwmarkt
  • Sanitairhandel

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€800,00
Maximum prijs:€1500,00