terug

DOUCHESTOEL

Omschrijving:

Een douchestoel is waterbestendig. Het zitvlak is gemaakt van een antislip materiaal, meestal waterdoorlatend. De poten zijn voorzien van antislip doppen. Sommige stoelen zijn in hoogte instelbaar. Douchestoelen met een uitsparing in de zitting maken het mogelijk om het onderlichaam zittend te wassen. 

Toepassing:

Een douchestoel is een oplossing voor personen die niet lang genoeg kunnen staan of niet stabiel staan om bijvoorbeeld de voeten te wassen. 

De douchestoel is ook buiten de douche te gebruiken bijvoorbeeld aan de wastafel of om op te zitten tijdens het kleden.

Tips:

  • De armleuningen zijn handig om op te staan en te gaan zitten, maar kunnen in de weg zitten bij het wassen. Er zijn douchestoelen met opklapbare armleuningen.

Voordelen van een douchestoel boven een douchezitje:

  • De douchestoel is licht en kan gemakkelijk uit de douche gezet worden. Zo staat hij niet in de weg voor huisgenoten.
  • De douchestoel kan ook gebruikt worden als zitvoorziening aan bijvoorbeeld de wastafel.

Nadelen:

  • De douchestoel wordt op het vlakke gedeelte in een douchebak geplaatst. Daardoor wordt het vaak wat krapper in de douche. Zeker bij een kleine douchebak (80 x 80cm) wordt het gebruik van een losse douchestoel afgeraden omdat iemand dan met de knieën tegen de douchewand of het douchegordijn zit en heel weinig ruimte heeft om de voeten te neer te zetten.

Vergoedingsmiddelen:

Het hulpmiddel kan vergoed worden via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Afhankelijk van uw financiële situatie kan er een eigen bijdrage gevraagd worden. Het hulpmiddel kan maximaal 6 maanden (kortdurend) geleend worden.

Verkrijgbaarheid:

  • Winkel voor revalidatiehulpmiddelen

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€100,00
Maximum prijs:€400,00