HANDGREEP

Omschrijving:

Een handgreep (of steun) is een handvat dat is bevestigd aan een muur. De handgreep is van kunststof, gecoat staal of roestvrijstaal. De handgreep wordt met schroeven op de muur bevestigd. Handgrepen zijn verkrijgbaar in vele afmetingen, kleuren, vormen en materialen.

Toepassing:

Handgrepen kunnen ondersteuning bieden bij het gaan staan en gaan zitten of bij het nemen van een opstapje en zijn daardoor een oplossing voor personen die slecht ter been zijn of evenwichtsproblemen hebben. Ze kunnen in het hele huis bevestigd worden, bijvoorbeeld bij de douche, het bad, het toilet of de dorpel bij de voordeur. 

Tips:

  • Voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld bij een gebroken been of bij visite kan een handgreep met zuignap een oplossing zijn. De bevestiging is echter minder stevig dan wanneer deze met schroeven bevestigd wordt. Let bij de aanschaf op de kwaliteit. Let bij de bevestiging dat de muur glad en vetvrij is en dat de zuignap niet over een naad tussen de tegels zit. 

Vergoedingsmiddelen:

Een losse handgreep wordt niet vergoed. Als onderdeel van een grotere woningaanpassing kan een handgreep vergoed worden door de WMO. Meer informatie kunt u vragen bij uw gemeente. 

Verkrijgbaarheid:

  • Hulpmiddelenwinkel
  • Bouwmarkt

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€25,00
Maximum prijs:€330,00