terug

POSTOEL

Omschrijving:

De postoel ofwel (kamer) toiletstoel is een stoel met in het midden van de zitting een opening. Onder deze opening hangt een wegneembare toiletemmer. Als de postoel niet in gebruik is kan de toiletemmer afgedekt worden met een deksel en het gat in de zitting met een kussen. Het lijkt dan een normale stoel. Er bestaan ook toiletstoelen met wielen. Hierdoor is de stoel, met of zonder persoon erin, te verpaatsen. 

Toepassing:

Een postoel is een oplossing voor personen die het toilet niet (tijdig) kunnen bereiken. Een postoel wordt vaak 's nachts naast het bed gebruikt. 

Tips:

  • Er zijn ook opvouwbare toiletstoelen verkrijgbaar. Deze zijn eenvoudig mee te nemen en nemen weinig ruimte in beslag.

Vergoedingsmiddelen:

Het hulpmiddel kan vergoed worden via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Afhankelijk van uw financiële situatie kan er een eigen bijdrage gevraagd worden. Uitgebreidere informatie over vergoedingsregelingen vindt u op regelhulp.nl. Het hulpmiddel kan maximaal 6 maanden (kortdurend) geleend worden. Kijk voor aanvullende informatie bij 'Extra informatie > Vergoedingsmogelijkheden' onderaan deze site.

Verkrijgbaarheid:

  • Winkel voor revalidatiehulpmiddelen

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€50,00
Maximum prijs:€800,00