terug

TIJDSCHAKELAAR

Omschrijving:

Een tijdschakelaar is een kastje met een stopcontact en een tijdsindicator dat in een stopcontact gestopt wordt. Vervolgens wordt het elektrische apparaat in de tijdschakelaar gestoken. De gebruiker stelt het uur in waarop het aangesloten elektrisch apparaat aan- en uitgeschakeld moet worden. Er zijn ook digitale tijdschakelaars, die beschikken vaak ook over een tijds-, dag- en temperatuuraanduiding. 

Toepassing:

Met een tijdschakelaar kunnen apparaten op een bepaalde tijd in of uitgeschakeld worden. Dit is een oplossing voor personen die vergeten apparaten uit te schakelen. Een tijdschakelaar schakelt bijvoorbeeld radio of koffiezet automatisch aan of uit op een bepaald tijdstip. De tijdschakelaar kan ook gebruikt worden om een dagritme te behouden. Rolluiken of gordijnen gaan op een vast tijdstip open en dicht, net als de verlichting. Een tijdschakelaar kan ook gebruikt worden om het huis bewoonbaar te laten lijken bij afwezigheid. 

Tips:

  • Het is aan te raden om rekening te houden met het leefpatroon en de voorkeuren van de persoon in kwestie.
  • Voor de veiligheid is het belangrijk om te kijken naar de wattage. Indien het toestel te zwaar is, kan je een tijdschakelaar in de zekeringkast plaatsen.
  • Een lamp met lichtindicator die aangaat als het schemerig wordt, kan ook een oplossing zijn om het huis bewoonbaar te laten lijken. 

Vergoedingsmiddelen:

Een tijdschakelaar wordt niet vergoed.

Verkrijgbaarheid:

  • Bouwmarkt

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€10,00
Maximum prijs:€35,00