VERHOOGD TOILET

Omschrijving:

Een verhoogd toilet ziet er uit als een normale toiletpot, maar hij is hoger. De toiletpot is verkrijgbaar inverschillende zithoogte, zoals 43,45,46 en 50 cm. Een standaard toiletpot is 40 cm hoog.

Toepassing:

Een verhoogde toiletpot kan een oplossing zijn voor lange en personen die moeilijk kunnen opstaan vanaf een lagere zithoogte. Ook is een hoge toiletpot geschikt voor rolstoelgebruikers. Zij kunnen gemakkeklijker van de rolstoel naar het toilet overschuiven, als het toilet dezelfde zithoogte heeft als de rolstoel. De hoogte van de toiletpot is afhankelijk van de lengte van de gebruiker, de lichamelijke (on)mogelijkheden of de hoogte van de zitting van de rolstoel.

Tips:

  • Het is belangrijk dat de gebruiker met de voeten aan de grond komt en deze het liefst plat op de grond kan zetten. Wanneer de pot namelijk te hoog is gaat het maken van de ontlasting moeilijker. 

Vergoedingsmiddelen:

Het hulpmiddel kan vergoed worden via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Afhankelijk van uw financiële situatie kan er een eigen bijdrage gevraagd worden. 

Verkrijgbaarheid:

  • Hulpmiddelenwinkel
  • Sanitairwinkel
  • Bouwmarkt

Prijsindicatie:

Minimum prijs:€100,00
Maximum prijs:€300,00